product

Novo u Srbiji!

Kokosov Šećer

Coconut Sugar

health health
coco

SVE O KOKOSOVOM ŠEĆERU

palm

Šta je kokosov šećer?

Fornatura kokosov šećer predstavlja prirodan prizvod organskog porekla koji obiluje mineralima i vitaminima neophodim za svakodnevnu pravilnu ishranu. Predstavlja bogat izvor Kalijuma, Cinka, Gvožđa, Nijacina, Magnezijuma kao i dvanaest (12) bitnih kompleksa vitamina B, vitamina C i ima neutralni pH.

Kako se dobija kokosov šećer?

Fornatura kokosov šećer se dobija prikupljanjem nektara iz cveta kokosove palme (Сосо Nucifera). Sok se prikuplja i termički priprema bez rafinisanja i bilo kakvih aditiva, sve dok se ne dobije karamelasti oblik. Nakon procesa termičke obrade, kokosov šećer se suši i potom sitni u granule kako bi dobio svoj konačan oblik.

Kakvog je ukusa kokosov šećer

Kokosov šećer ima prirodnu slast sa osećajem ukusa karamel-а i meku kremastu teksturu koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni postojeće rafinisane šećere u odnosu 1:1.

Primena kokosovog šećera

Kulinarstvo - Široka primena u kulinarstvu i spravljanju kolača. Odičan је za zaslađivanje napitaka bilo koje vrste.

Gojaznost - kao jedan od tri najveća zdravstvena problema modernog sveta. Fornatura kokosov šećer sadrži mineral kalijum koji doprinosi regulisanju nivoa holesterola u krvi, apetit je uravnotežen, stoga se smanjuje osjećaj gladi, što je idealno za uravnoteženu ishranu.

Dijabetičari - ako već hoće da konzumiraju šećer, imaće veću korist od kokosovog šećera jer obiluje Hromom koji doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi i prepoznat je sa niskim glikemijskim indeksom GI35. Znanje o vrednostima GI može nam pomoći u kontroli nivoa glukoze u krvi, što može biti dobra strategija prevencije bolesti srca, povišenog nivoa holesterola, inzulinske rezistencije i dijabetesa tip II, te debljine.

Napomena za dijabetičare: Koksov šećer nije lek i količine koje se koriste treba da su u skladu sa propisanom terapijom stručnih lica.

Sportisti, poslovni ljudi i svi ostali koji vode računa o aktivnom stilu života, konzumiranjem kokosovog šećera osetiće efekat trenutnog povrata energije zahvaljujući jednostavnim šećerima monosaharidima, a sa druge strane zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu (GI35) dolazi do sporog razlaganja i obezbeđuje se dugotrajno oslobađanje energije, tako da konzumiranjem kokosovog šećera izbegavaju se takozvani „energetski padovi" u toku dana.

Prednosti korišćenja kokosovog šećera

Fornatura Kokosov šećer treba koristiti kao deo uravnotežene ishrane i zdravog načina života. Predstavlja bogat izvor vitamina i minerala. Sadrži dvostruko više gvožđa, četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka od smeđeg šećera, kao i dvanaest (12) od suštinskog značaja vitamina kompleksa B1, 32, 33 (Niacin) i B6 i aminokiseline.

Gvožđe

  • smanjenju umora i iscrpljenosti
  • normalnoj funkciji imunog sistema
  • normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina

Hrom

  • održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi
  • normalnom metabolizmu makronutrijenata

Kalcijum

  • normalnoj funkciji mišića
  • normalnom zgrušavanju krvi
  • održavanju normalnih kostiju i zuba

Niacin

  • normalnoj funkciji nervnog sistema
  • smanjenju umora i iscrpljenosti

Kalijum

  • odrzavanju normalnog krvnog pritiska
  • normalnom funkcionisanju nervnog sistema

Mangan

  • normalnom stanju vezivnog tkiva
  • održavanju normalnog energetskog metabolizma
  • zaštiti ćelija od oksidativnog stresa